LED- verlichting voor een 100% groener en zuiniger Roosdaal

Op de gemeenteraad van 21 december 2017 werd mede op mijn initiatief als vertegenwoordiger bij Iverlek (onze elektriciteitsintercommunale), Wim Goosens en Herman Claeys een actieplan opgestart om de openbare verlichting sneller te verledden.  

De oude lampen die veel energie verbruiken zullen stapsgewijs en volgens een vooraf goedgekeurd plan stelselmatig vervangen door LED-lampen in de komende 15 jaar. Daardoor zal het verbruik enorm dalen. De berekeningen tonen aan dat het verbruik van onze straatverlichting in de komende tien jaar tot 50% zal verminderen.

De volgende straten werden of worden prioritair aangepakt: de Ninoofse Steenweg, de Zeven beukenstraat, de Nieuwe Kaai, de Kriebrugstraat, de Kattemstraat, de Abeelstraat,  de Weverstraat, de Poelkveldstraat, de Berchemstraat, de Brusselstraat, de Pamelse Klei, de Kraanstraat en de Ledebergdries.

Hierdoor zal ook de CO2-productie sterk dalen en werkt de gemeente op die manier mee aan de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen.  Naast een aantal grote steden is Roosdaal één van de eerste kleine gemeenten die instapt in dit project.

Dit is voor mij een typisch voorbeeld van goed beleid van ons gemeentebestuur. Zuiniger omspringen met energie is immers niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee van alle Roosdaalnaren. Naar de toekomst toe wil ik verder mijn schouders steken onder dergelijke initiatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *